onderwijs

Lezingen Belevingspsychologie

Aanbod

Er zijn diverse mogelijkheden van onderwijs. We zijn bezig een erkende HBO opleiding belevingspsychologie op te zetten voor iedereen die belangstelling heeft om verder te kijken dan het gedrag dat we tonen. We hebben diverse workshops waarin deelnemers actief kennis kunnen maken met belevingspsychologie, lezingen waarbij de fundamenten van belevings-psychologie worden uitgelegd zoals opvoeding en psychologie, dromen en psychologie, parapsychologie en meer om de deelnemers een zo breed mogelijk aanbod van belevingspsychologie te laten ervaren.

Kijk op de agenda voor data, klik op de diverse foto’s voor meer achtergrond informatie.

Opleidingen

Belevingspsychologische opleidingen gaan uit van een holistische kijk op de menselijke psyche. Wij stellen dat we meer zijn dan ons brein, dat ons brein delen kent waar we zelf niet direct toegang hebben.

We zijn ons niet van alles bewust. We hebben bewuste delen, onderdrukte delen en verdrongen delen. De bewuste delen zijn die aspecten waar we dagelijks mee werken, onze ervaringen, kennis, gedrag. De onderdrukte delen zijn die delen die we weer zelf, met enige moeite, naar boven kunnen halen. Deze zijn ‘vergeten’ of bewust weggestopt omdat ze schaamtevol waren of op een andere manier een negatief gevoel over onszelf gaven. De verdrongen delen zijn die herinneringen/ervaringen die ons zodanig raken dat we die niet meer ‘zomaar’ kunnen oproepen, ook niet met veel intelligentie of denkkracht.

De opleidingen gaan dan niet alleen over gedrag maar meer over die onbewuste, niet direct oproepbare herinneringen. Voor hen die geïnteresseerd zijn in die onbewuste aspecten van de menselijke psyche geven onze opleidingen een heldere en gedegen beschouwing van de huidige stand van zaken.

Doelgroep

De opleidingen betreffen een breed scala van korte lezingen, workshops, deeltijdopleidingen voor een breed publiek. Daarnaast komt er een HBO opleiding belevingspsychologie met als kernthema: onbewuste aansturing. Door je onbewuste te leren kennen, bieden deze opleidingen binnen elke levensfase een verrijking van je persoonlijk leven.

Kijk in de agenda voor een overzicht van het actuele aanbod.

cvbp lezingen

Het CvBp geeft lezingen in haar Centrum maar ook op locatie. Organisaties die management, leiderschap en werknemer-talent ontwikkeling willen stimuleren kunnen lezingen aanvragen via het secretariaat.

cvbp workshops

Voor interactieve overdracht van onze onbewuste aansturing en het effect daarvan op ons gedrag geeft het CvBp diverse workshops. Deze worden zowel binnen het Centrum als daarbuiten georganiseerd.

cvbp one to one gesprek

Coaching vanuit Belevingspsychologische kaders levert een verdieping op voor professionele coaches die zich willen verdiepen. De aansturing van het onbewuste wordt op een heldere en directe manier gespiegeld, waardoor de kwaliteit van de coaching verbetert.