Lezingen

Lezingen

Het CvBp verzorgt lezingen over verschillende onderwerpen die verbonden zijn met Belevingspsychologie.
Het kan vanuit het CvBp zelf geïnitieerd worden maar ook door een aanvraag te doen voor een lezing.

Lezingen kunnen zinvol zijn om de kennis en werking van het onbewuste, en op welke wijze dit het gedrag van medewerkers, managers en leiders beïnvloed, over het voetlicht te brengen.
De kracht van het CvBp is om complexe onderwerpen op een goede en verhelderende wijze over te brengen. Onze lezingen dragen op een hele praktische manier kennis over, welke gelijk toepasbaar is in leven en werk.

Kennisoverdracht

Als we hier zouden vragen : “Bent u op zoek naar een lezing over het onbewuste”, zouden we niet veel reacties krijgen. Huh? ‘Onbewuste’! Maar als we zouden zeggen: “Uw medewerkers vormen een beter team na onze lezing”, wordt het, ook al trekt menig manager van twijfel een wenkbrauw op, wat meer herkenbaar. Het onbewuste helder maken in gedrag van alledag is de kracht van het CvBp. Eigen onderzoek maakt dat onze docenten dicht bij het onderzoek staan en dit kunnen vertalen naar de praktijk, waardoor het grijpbaar wordt en kan worden toegepast in het dagelijks leven. Bedrijven hebben vaak baat bij een lezing waarbij gedrag centraal staat. Als voorbeeld: de HBM filosofie die wij ontwikkeld hebben als resultaat van ons onderzoek naar de mens als Resource binnen HRM, wordt nu door steeds meer bedrijven dagelijks toegepast. Omdat het helder is en praktisch toepasbaar krijgt het een gezonde voedingsbodem waardoor het kan groeien. Daarnaast levert het kennen van de onbewuste aansturing direct geld op doordat het ziekteverzuim daalt, conflicten eerder worden opgelost, teams beter functioneren etc. Een lezing kan dus ook een economische waarde hebben.

Onderwerpen

We kunnen uiteraard hier niet uitputtend aangeven welke lezing-onderwerpen er zijn.
Het onbewuste heeft effect op individuen en daarmee op teams en organisaties.
Enkele voorbeelden zijn:

– Teambuilding door elkaars onbewuste patronen te leren kennen
– Persoonlijke ontwikkeling door bewustwording
– Conflict hantering.
– Beter begrijpen van gedrag van kinderen voor docenten in het onderwijs.
– Doorgroeimogelijkheden voor medewerkers in de zorg.
– Cultuur verandering ondersteunen door Natuurverandering

En vele meer. Informatie: secretariaat@cvbp.nl