Publicaties

Bibliotheek

De bibliotheek is een verzameling van boeken, publicaties, beeld en geluid etc over het vakgebied van de belevingspsychologie. Het zijn gepubliceerde uitgaven van het CvBp  en onze boeken zijn verkrijgbaar in elke goede boekhandel. Publicaties zijn werkstukken, korte verhandelingen etc. en soms (nog) niet gepubliceerd. Deze zijn on-line te lezen. Er is een aparte pagina voor beeld en geluidspublicaties.

Publicaties

Het CvBp doet onderzoek en wil de resultaten daarvan via boeken, tijdschriften, video etc. delen met het grote publiek. De inhoud heeft altijd een link met de belevingspsychologie en ons doel is om dit, door middel van publicaties, voor iedereen toegankelijk te maken. Omdat belevingspsychologie nog een jong vakgebied is, weliswaar met oude wortels die teruggaan tot begin 20e eeuw, zijn het aantal specifieke belevingspsychologische boeken nog beperkt. Wij nodigen auteurs uit die een toevoeging in boekvorm willen uitbrengen op de belevingspsychologie om dit kenbaar te maken. Wie weet welke mogelijkheden er ontstaan tijdens deze samenwerking.

Blogs

Wij hebben een aantal auteurs die regelmatig een blog publiceren op onze website. Uiteraard hebben deze blogs een link met de Belevingspsychologie en zijn zeer de moeite waard om te lezen. Het gedrag dat we tonen vertaalt naar de invloed van het onbewuste.

Wil jij een keer een blog verzorgen? Laat het ons weten via ons secretariaat.

publicaties cvbp

Naast eigen publicaties hebben we ook externe boeken die we onder de aandacht willen brengen. We geven daar een specifieke uitleg bij waarom dit boek voor belevingspsychologen van waarde kan zijn.

cvbp video

We hebben een aantal eigen video producties maar we gebruiken graag extern materiaal ter onderbouwing van de belevingspsychologie. Ook hier een bespreking van de video over het hoe en waarom.

cvp handwriting

Natuurlijk willen we ook de oude wortels laten zien van belevingspsychologie. Hier willen we de oude boeken en geschriften laten zien die voor de ontwikkeling van Belevingspsychologie van belang zijn geweest.