Onderwijs algemeen

Onderwijs algemeen

Het CvBp is een nog jonge organisatie met grote ambities. Belevingspsychologie staat nog in de kinderschoenen en daarom is overdragen van onze kennis vanuit onderzoek van groot belang. De afgelopen jaren is belevingspsychologie langzaam in Nederland geïntroduceerd en de reacties zijn erg positief. Wij zijn bezig met het voorbereiden van een vernieuwde HBO opleiding belevingspsychologie. Daarnaast verzorgen we lezingen en workshops om deelnemers meer direct en meer praktisch kennis te laten maken met belevingspsychologie en haar achtergrond en geschiedenis.

Kennisoverdracht

Naast onderzoek is onderwijs een kerntaak van het CvBp. Via allerlei vormen van kennisoverdracht proberen we de belevingspsychologie een blijvende plek te geven in de vele psychologische stromingen die er zijn. Het overdragen van de kennis van het onbewuste, de onbekende drijfveren achter ons gedrag, welke waarde kunnen we toekennen aan droominhoud en droombeeld, wat is de betekenis en waarde van para-psychologie, vormen de basis van belevingspsychologie. Dit is een meer holistische beschrijving van de psyche van het individu omdat we zowel het bewust gedrag alsmede de onbewuste aansturing in één filosofie en psychologie willen overdragen via onderwijs.

De opleidingen

Je vindt op deze site informatie over diverse opleidingen, zowel avond- als dagopleidingen. Workshops, lezingen, interactieve sessies worden regelmatig gegeven. Kijk daarvoor in onze agenda.
LET OP! Door Corona zullen we een groot aantal opleidingen moeten verschuiven omdat wij waarde hechten aan het contact van mens tot mens. Belevingspsychologie heeft de mens als geheel nodig om tot volwaardig onderwijs te kunnen komen.